Glöm inte drycken

Vatten är den viktigaste källan till vätska och många gånger uppmanas människor att dricka minst fem glas om dagen. Det är dock något av en myt då vi får i oss massor med vätska från andra drycker liksom det vi äter. Tycker man att det är tråkigt att ständigt dricka vatten behöver man alltså inte förlora hoppet då det finns många nyttiga och riktigt goda alternativ att njuta av liksom att fylla på vätskedepåerna med.

Om man verkligen vill satsa på god dryck kan man dessutom investera i diverse köksredskap som gör livet lite lättare och dryckerna både smakrikare och nyttigare. En blender, juicemaskin eller matberedare kan alla bidra till att man får i sig vätska och nyttigheter med stor behållning.

Smoothies och milkshakes

Bland de mest populära dryckerna idag hör smoothies och milkshakes, och till skillnad från de gamla alternativen finns det nu för tiden sätt att göra drycken riktigt god utan en massa onödigt socker. Man kan till exempel göra en söt och god juice genom att blanda mogna jordgubbar, blåbär och hallen och sedan tillföra en klick yoghurt och vips så har man gjort sig en smoothie fylld av antioxidanter och vitaminer, för att inte tala om järn och andra mineraler. Vill man ha ännu mer sötma går det alldeles utmärkt att tillföra en liten klick honung eller byta ut yoghurten mot vaniljsojamjölk, vilket får drycken att bli precis som en milkshake.

Om man tränar mycket är det viktigt att man får i sig proteiner så

att muskler och leder byggs upp och stärks, och då passar en proteindryck allra bäst. Ta fram en blender och fyll den med mandelmjölk, några skedar proteinpulver, en banan och några skivor avokado så har du allt du behöver. Detta ger dessutom en långvarande mättnadskänsla och får blodsockret att vara jämnt.

wildfire