Livsmedel som är bra för din hud

Har du någonsin funderat på om du kan äta dig till en friskare och sundare hy? Det finns tyvärr inget enkelt svar på frågan utan det beror på många olika faktorer. Huden påverkas dels av våra gener men också hur vi lever och äter. Genom att äta sunt och hälsosamt kommer du även se positiv påverkan på din hud. Om du sedan kombinerar detta med bra hudvårdsprodukter kommer din hud se friskare ut. Tänk dig att det som är bra för din hälsa också är bra för din hud.

Välj hudvård med retinol

Det finns flera hudvårdsprodukter som innehåller retinol. Det används främst i olika krämer och serum och är bra för att motverka rynkor. Om du handlar hos hudoteket.se hittar du flera bra krämer med just detta ämne. Genom att välja ut ett serum och en ansiktskräm som innehåller retinol kommer du se bra effekt på din hud. Det bör användas morgon och kväll för bäst effekt. Hudoteket samarbetar med flera stora varumärken som tillverkar hudvårdsprodukter av högsta kvalitet. Om du vill maximera effekten ska du även äta en massa morötter då de innehåller retinol naturligt. Retinol är för övrigt ett annat ord för A-vitamin.

Ät mycket fisk och avokado

Det finns många fördelar med att äta fisk regelbundet och en av dessa är att du får i dig mycket omega-3. Om du upplever att du har väldigt skrovlig hud eller att dina naglar lätt går av kan det bero på att du har en brist på just omega-3. Alltså kan du uppleva att du får bättre hud om du börjar äta fisk mer regelbundet. Livsmedelsverket rekommenderar att du äter det minst tre gånger i veckan.

Avokado är ett annat livsmedel som innehåller en massa bra fetter och vitaminer. Studier har visat på att du som äter avokado kommer märka av att huden blir mer elastisk. Det finns även de som säger att ämnena i avokadon kan hjälpa dig att motverka rynkor. Fisk och avokado är dessutom två livsmedel som passar väldigt bra ihop, gärna med en grönsallad till.

Gör solrosfrön till en naturlig del av kosten

Solrosfrön är inte bara goda utan även fullproppade med E-vitaminer. Det är en typ av vitamin som bland annat hjälper huden att stå emot olika solskador. Dessutom finns det ett par olika studier som säger att det har en läkande effekt på eksem. Solrosfrön passar dessutom till allt från yoghurt till sallader och kan köpas i storförpackning.

wildfire