Ta hand om själen med ett vackert vardagsrum

Visst är det viktigt att äta bra mat och att träna, men något som många glömmer är att ta hand om själen också. Det kan man göra genom att vara snäll mot sig själv genom att ha vackra saker omkring sig. En plats i hemmet som är till för avkoppling och därför extra viktig att ta hand om är vardagsrummet. Här berättar vi hur du ordnar ett vardagsrum att koppla av i.

Ditt hem är viktigt för ditt välmående

Tänk dig att du går in i ett rum där man inte har lagt någon kärlek på inredningen. Hur känns det då i kroppen? Förmodligen inte speciellt bra. Att satsa på sin inredning och att ordna en plats att må bra på är väldigt viktigt för själen och ett sätt att ta hand om sig själv. Välmående har nämligen inte bara att göra med kost och hälsa, det handlar även om att hand om själen. Det är på det sättet man får en sund livsstil som håller i längden.

Gör vardagsrummet till en plats för avkoppling

Nu när vi fastställt att det är så mycket mer än vad du äter och hur mycket du rör dig som påverkar din hälsa så går vi tillbaka till vardagsrummet. Vardagsrummet ska vara en plats att koppla av på. Därför bör du fylla det med sådant du gillar. Att följa inredningstrender är inte nödvändigt, men investera i en skön soffa och en riktigt bra mediabänk till ditt vardagsrum. Hos Boconcept hittar du mediabänkar för alla stilar och smaker. En mediabänk är viktig för vardagsrummet just för att du ska få undan element som stör, till exempel tv-spel, musikanläggningar och filmer. Du bör kort sagt satsa på att ha så lite elektronik som möjligt synlig i ditt vardagsrum. Det är nämligen annars lätt att sådana apparater skapar ett rörigt intryck och gör det svårt att slappna av. Du bör överhuvudtaget undvika att ha för mycket saker i ditt vardagsrum. Tänk på att det ska vara en plats där det går bra att träna på sin andning eller meditera.

Investera i växter

En god idé för att göra att rummet känns levande och trevligt är att investera i växter. Sätt till exempel en vacker planta på din mediabänk. Den kommer att väga upp intrycket av tv:n och skapa en lugnare miljö. Fyll också fönstren med gröna växter. De är både vackra och förbättrar luften i rummet. När du är klar med vardagsrummet kanske det är dags att sätta tänderna i köket och ge det ett lyft? Kom ihåg att du mår mycket bättre både om du har ett vackert vardagsrum att koppla av i och ett praktiskt kök som inbjuder till massor av nyttig matlagning.

wildfire