Hälsans hjälpmedel

En vanlig ursäkt till dålig kosthållning är bristen på tid. Visst lever vi i tider med mycket jäkt och stress men samtidigt finns det idag underbara hjälpmedel som gör all form av matlagning roligare, lättare och, framför allt, snabbare. Tack vare fiffiga Köksmaskiner kan man nu för tiden tillreda och tillaga rätter på några minuter som för inte så länge sedan tog evigheters evigheter. Medan vissa av dessa köksmaskiner är ganska lyxiga och kanske inte helt nödvändiga, som till exempel äggkokare och brödmaskiner så finns det andra som kan komma att vara till enorm hjälp för den som vill leva hälsosamt.

Stavblandare

Bland de smartaste och mest användarvänliga köksmaskinerna hittar vi stavblandaren som, precis som namnet antyder, ser ut som en stav och som blandar! Den är lätt och smidig och kan blanda till massor av olika ingredienser som man vill blanda ihop snabbt och smidigt. Utmärkt till soppor, puréer och olika röror. Man kan till exempel koka ett antal grönsaker med lite vatten och salt och sedan köra ner staven i kastrullen och vips, så har man fått en len och smidig soppa som man sedan kan smaksätta med färska kryddor och kanske lite kokosgrädde.

Blender

Detta är en av de mest klassiska köksmaskinerna och det är inte för inte. För hälsokosten är det nästan ett måste att ha en blender, särskilt om man planerar att nära sig med härliga smoothies och att göra egna röror. Många blenders kommer med en uppsättning olika tillbehör, som till exempel kaffe och nötkvarn liksom ostrivare. Blendern kan också användas till att göra kakmixar och soppor och är dessutom perfekta om man vill blanda i grönsaker i sin juice.

Apelsinpress

Det kan låta lite uttjatat men en apelsinpress är alldeles utmärkt för att göra härliga apelsin, citron och grapefruktjuicer. Drycker med C vitamin bör konsumeras snabbt och detta är det enklaste och mest ekonomiska sättet att få i sig dessa värdefulla droppar.

wildfire