Juicen framför allt

Få saker är så goda som en riktigt fräsch och färskpressad juice. Där färdigpressade juicer som man köper i butiker och matvaruaffärer ofta är fullproppade med socker och tillsatsämnen så är en hemmagjord juice precis så nyttig som den bör vara. Man kan kombinera alla möjliga frukter och grönsaker och man kan dricka en juice precis när som helst och med det få i sig massor av nyttiga vitaminer och mineraler.

Olika typer av juicemaskiner

Beroende på vad för slags juice man vill göra, och hur mycket tid och pengar man har, finns det ett stort utbud av praktiska juicemaskiner på marknader. Detta är ett av de Köksredskap som alla hushåll bör ha och uppskattas av både små som stora familjemedlemmar. Har man en tunnare plånbok räcker det gott och väl med en enkel, roterande apelsinpress som man kan göra härliga citrusjuicer med. En klassisk apelsinjuice tillför vitamin C till systemet, vilket är bra för immunförsvaret och förmågan att ta upp järn i blodet. Vill man göra den lite syrligare kan man också pressa i en citron.

Har man en extra slant att lägga på en juicemaskin kan man satsa på en råsaftcentrifug som i princip kan göra juice av vad som helst. Vill man blanda i grönsaker är detta ett perfekt alternativ, och med det kan man få i sig extra mineraler och proteiner. En råsaftcentrifug är också perfekt för den som gillar smoothies, och återigen kan man med lätthet blanda både frukt och grönt.

Vill man få i sig en supercocktail av vitaminer och mineraler som dessutom smakar utmärkt så blanda apelsin, morot och lite bladspenat och vispa upp juicen med en klick yoghurt. Avsluta med en tesked krossad nypon för att få den extra kicken . En perfekt frukost eller ett mellanmål som både när och mättar!

wildfire